postheadericon DansDojon

DansDojon har funnits sedan hösten 1992 och är Sveriges äldsta etablerade dansskola med huvudsaklig inriktning på kurser i traditionell västafrikansk dans. Många elever som gått här är numera professionella danslärare.

Vårt största kursfokus är västafrikansk dans, men vi har även ett spännande utbud av kurser i andra dansstilar samt i två olika former av Qi Gong.

AnnaLena Tell Eriksson, eldsjälen bakom DansDojon, sökte i många år och fann, för mer än 30 år sedan, ”dansen som har allt” i den västafrikanska dansen. Detta under Bedu Annans ledning. Sedan kom Alphonse Soumah in i spelet och gav sitt stöd till AnnaLena, som snart tog språnget att starta upp DansDojon, hösten 1992.

DansDojon är en rytmens oas dit du är välkommen för motions­träning, välbefinnande på alla plan, utbildning, glädje och inspiration. En plats för möten över kultur- och åldersgränser.

DansDojons olika kurser är en källa till livsglädje, där du kan dansa loss, träna Qi Gong, meditera, sjunga och må bra under ledning av mycket kompetenta lärare och musiker.

DansDojon har gjort sig känd för sin höga kvalitet, med lärare och musiker på garanterat professionell nivå. Med glädje och tacksamhet ser vi att många fortsätter att dansa (och/eller qi gonga) hos oss – år efter år efter år!
Västafrikansk dans